האם ישראל הפכה למדינת חלם בה חיי אדם ושמירה על מקורות המים רק "מפריעים לפיתוח"?
תמ"א 37 ח' היא תוכנית המתאר שנועדה להסדיר את תוכנית הקבלה, הטיפול, ההולכה, והאחסון של הגז הטבעי מתגליות בים בישראל.
"צריך לקרוא כדי להאמין שבמאה ה-21 מתפרסמת תכנית מתאר ארצית שאין בה התייחסות לשיקולי בטיחות וסביבה אלא רק על עקרונות שניתן לסכמם בכך שאין לאפשר לשום נימוק, ויהיה חשוב ככל שיהיה, להפריע לנו במלאכת הפיתוח."
זה מה שאומר ד"ר ישראל ברזלי, לשעבר הממונה על תחום החומרים המסוכנים במשרד להגנת הסביבה, על התכנית להעברת צנרת הגז והקונדנסט ביבשה כחלק מתמ"א 37 ח'.
הוא כותב בדו"ח:
"המרווח שנקבע בין צנרת הגז הטבעי לצנרת הקונדנסט… דלק רעיל ונפיץ במיוחד – הוא 3 מטר בלבד. במקרה של בקיעת אחד מצינורות הגז, יתרחש בנוסף לאירוע חמור ביותר של נזקי גוף ורכוש, גם אירוע רחב מימדים של זיהום קרקע ומקורות מים!
כל זאת אפילו לא מוזכר ברמז בתסקיר של עורכי תמ"א 37 ח'!"
ד"ר ברזלי גם ממשיך וסוקר שורה ארוכה של פיצוצי צנרת גז שארעו בעולם, ומראים מעל לכל ספק שמרחקי הבטחון שהוגדרו בתמ"א 37 ח' רחוקים מלעמוד במבחן המציאות. מישהו החליט לשחק כאן ברולטה רוסית על חיי תושבי הכרמל.
למעשה לא בוצעה כל הערכת סיכונים לצנרת! לא בוצעה בדיקה מעמיקה וחישובים הנדרשים לפי התקן ההולנדי עליו מתבסס התכנון, ולפי צו הבטיחות בגז.
אכן קשה להאמין! האם הפכנו רשמית למדינת חלם??? האם חיי אדם הם לא השיקול התכנוני העליון?
הרי ניתן להפיק את הגז באסדה צפה מעל מאגר הגז בלב ים, מבלי להכניס בכלל את הקונדנסט לארץ!
– מדוע להזרים דלקים מסרטנים ונפיצים בסמוך לישובים ומקורות מים? ועוד בצמוד לצנרת גז?
– מדוע לאחסן אותם במיכלים ליד מקומות יישוב? מיכלים שיהפכו לפצצה מתקתקת…
– מדוע לזקק אותם בבתי הזיקוק כדי לייצא את התוצרים לחו"ל?
– מי ירוויח מכך? בטח שלא תושבי ישראל.
האם מדינת ישראל היא פח הזבל של העולם??
טייקוני האנרגיה שימו לב: אזרחי ישראל התעוררו ובגדול! אנחנו לא ניתן לכם להרעיל אותנו ולסכן את חיינו כאשר יש חלופה בטוחה ואמינה.
תורחק אסדת הגז ל-120 מהחוף! כן לגז נקי, לא לקונדנסט מסרטן!
הציטוטים המובאים כאן הם מהדו"ח המצורף קישור לדו"ח המלא