ערן אזרן פרסם את פרטי חוזה הגז בין חברת החשמל הירדנית לבין שותפות לווייתן. החוזה פורסם על ידי הפרלמנט הירדני בעקבות המחאה בירדן נגד העסקה. מסתבר שאזרחי ירדן ישלמו על הגז מחיר נמוך מהישראלים.
במסגרת החוזה נקבע מחיר בסיס לגז הישראלי הצמוד למחיר חבית נפט מסוג ברנט. בהתאם למחיר הבסיס ומנגנון ההצמדה, מחיר הגז לחברת החשמל הירדנית כיום, עומד על כ–6 דולרים ליחידת חום. נמוך מהמחיר של 6.3 דולרים ליחידת חום שמשלמת חברת החשמל הישראלית על גז ממאגר תמר.
ועדת ששינסקי קבעה בעבר שספק גז מישראל לא יוכל לייצא במחיר נמוך ממחיר הגז הממוצע שהוא מוכר במשק המקומי.
אזרן כותב כי "גורם מקורב לאחת מהשותפות הבהיר שלפי ששינסקי, המחיר הממוצע במשק חייב להיות נמוך ממחיר הייצוא (כלומר, בשקלול המחיר ללקוחות נוספים – ולא רק לחברת החשמל, ע"א); בעוד לפי מתווה הגז, השותפות מחויבות שנוסחת בז"ן (המוצמדת לברנט) במשק המקומי תהיה נמוכה ממחיר הייצוא. שני התנאים מתקיימים, לדבריו."
אבל זה רק החלק הקטן בסיפור, זו רק חצי האמת.
כאשר מסתכלים על המחיר שספקי הגז, שותפי תמר ושותפי לוויתן מקבלים, התמונה מתבהרת עוד יותר.
מחיר הגז לשותפי לוויתן בחוזה עם חברת החשמל הירדנית, כולל גם את עלות ההולכה בצד הישראלי, שאותה משלמת שותפות לווייתן לנתיבי הגז הטבעי לישראל (נתג"ז). לעומת זאת, מחיר הגז לשותפי תמר בחוזה עם חברת החשמל הישראלית וללקוחות בישראל הוא ב'פי הבאר', ועלות ההולכה בצד הישראלי על הלקוחות.
תעריף ההולכה (קיבולת) של נתג"ז, לחוזה חברת החשמל הירדנית, לכמות של 3 BCM לשנה, הוא כ- 70 סנט ליחידת חום.
בעוד ששותפי תמר מקבלים מחברת החשמל הישראלית כ- 6.3 דולר ליחידת חום, שותפי לוויתן יקבלו מחברת החשמל הירדנית, 5.3 דולר ליחידת חום, כ- 19% פחות.
שקלול של מחיר החשמל בארץ מורה שהמחיר הממוצע במשק הישראלי עומד על כ- 5.7 – 5.9 דולר ליחידת חום. כלומר מחיר הגז לייצוא לחברת החשמל הירדנית – 5.3 דולר ליחידת חום, נמוך בהרבה ממחיר הגז הממוצע במשק.