1. פער של פי 30 בין ההבטחות לנתונים בשטח
עבור מדינת ישראל כל נושא הגז והטיפול בו הוא חדש יחסית, לכן אפשר להבין מדוע ב-2013 המדינה סמכה על תחזית חברת נובל אנרג'י.
לנובל אנרג'י לעומת זאת, יש ידע וניסיון בהקמת והפעלת אסדות גז. אם כך:
מדוע הגישה נובל אנרג'י תחזית פליטות של 38 טון VOC (חומרים אורגניים נדיפים) בשנה, כאשר עפ"י הדיווח האחרון של המשרד להגנת הסביבה (משנת 2017) המספר העדכני הוא 1,204 טון?
האם נובל אנרג'י "פספסה" בנתון מרכזי כל כך בבקשת היתר הפליטה, פי 30 (למעשה הגישה החברה נתון מוטעה ב- 3,000%)?
האם זו לא טעות אלא הטעיה מכוונת?
האם יש הסבר אחר?
2. האם חברת נובל אנרג'י התבלבלה בספירה?
בדצמבר 2018 דחה המשרד להגנת הסביבה את הבקשה להיתר הפליטה שהגישה נובל אנרג'י עבור אסדת לוויתן. בבקשה צוינו כ-1,400 רכיבי ציוד פוטנציאליים לדליפה. לאחר בדיקה של חברה חיצונית, התברר כי בפועל ישנם למעלה מ-8,800(!). בדחיית ההיתר, בחר המשרד להגנת הסביבה להשתמש במילים חריפות וציין כי ישנן "תהיות קשות לגבי אמינות כלל הנתונים".
איך נובל אנרג'י מסבירים שהמשרד להגנת הסביבה אומר, במילים אחרות, שהם מגישים למדינה נתונים שקריים, וכי שוב לא מדובר בטעות של כמה אחוזים אלא פי 6?
האם מדובר בחוסר מקצועיות?
האם, כפי המשרד להגנת הסביבה כותב, הבעיה היא באמינות החברה?
האם יש הסבר אחר?
3. ואחרי כל זה: התחייבות לפליטות שלא קיימות באף אסדת גז בעולם!
גם אחרי דחיית היתר הפליטה עבור אסדת לוויתן, נובל אנרג'י שוב הגישה תחזית פליטות שנראית לא מציאותית, נמוכה עוד יותר מהתחזית שהגישה ב-2013 לאסדת תמר, פחות מ-30 טון VOC (חומרים אורגניים נדיפים).
האם מישהו מנציגי נובל אנרג'י יכול לכוון אותנו ולו לאסדה אחת בודדת ברחבי העולם, עם תפוקה דומה לזו המתוכננת בלוויתן הפולטת כ-30 טון VOC לשנה?
אמלק – על פי בדיקת מספר חברות חיצוניות – אין אף אחד כזו בעולם
מה שאנו מבקשים לראות הוא דוגמה אחת פשוטה וברורה של אסדת גז כלשהי אשר מפיקה גז בסדר גודל דומה ופולטת לאוויר חומרים בכמות הדומה למספרים שנובל אנרג'י הגישה.
האם קיימת אסדה כזו בעולם, או שהתשובה לכך טמונה בתשובות לשאלות הקודמות?
4. אם הכול בסדר למה חברת נובל אנרג'י מסרבת לניטור מלא ורציף?
אם נתוני הפליטות במסמכים אותם הגישה נובל אנרג' למדינה נכונים – מדוע מושקע מאמץ כה רב בניסיון למנוע ניטור מלא ורציף של הפליטות באסדה?
בבקשה להיתר הפליטה שנדחתה (עם תהיות קשות לגבי אמינות…) נובל אנרג'י כתבה שיש בעיה להתקין ניטור על כל הארובות "בשל מגבלות השטח והמשקל"… אנו מזכירים שמדובר באסדה ששוקלת 25,000 טון!
האם זה נראה סביר?
אם נובל אנרג'י עומדת מאחורי הנתונים שהגישה, זה אמור להיות אינטרס שלה להוכיח שהמספרים שלה נכונים, במיוחד לאור האמירה הקשה של המשרד להגנת הסביבה על התנהלותה.
ככל שאין תשובות מניחות את הדעת לשאלות שהועלו כאן – האם תרצו שחברה ששיקרה מספר פעמים למשרד להגנת הסביבה ולמדינת ישראל, וככל הנראה ממשיכה לשקר, תקים כאן עוד מפעל פטרוכימי המזהם יותר מכל המפעלים בארץ גם יחד?