התראה אדומה לתושבי כדור הארץ: גשם זלעפות ירד בגרינלנד

'שברי ענן', גשמי זלעפות, והצפות נרחבות לא רק בגרמניה, בהודו, בסין ובמדינות אחרות, אלא גם בגרינלנד.

התראה אדומה: גשם זלעפות שוטף ירד במשך שעות בשבת ב-14 לאוגוסט על פסגת כיפת הקרח בגרינלנד, כשלשה קילומטרים מעל פני הים. המשקעים ירדו כגשם ולא כשלג בתחנת המחקר בפסגת כיפת הקרח של גרינלנד, לראשונה בהיסטוריה המתועדת מאז החלו הרישומים ב- 1950.

הטמפרטורות בפסגת גרינלנד בסוף השבוע של ה-14 לאוגוסט עלו מעל טמפרטורת הקיפאון בפעם השלישית בתוך פחות מעשור. טמפרטורות האוויר נותרו מעל האפס במשך כתשע שעות, והאוויר החם הניע אירוע גשם קיצוני ששפך כ- 7 מיליארד טון מים על כיפת הקרח, זאת על פי נתוני המרכז הלאומי לשלג וקרח – National Snow and Ice Data Center. אין דיווח קודם על גשמים במיקום זה המגיע לגובה של 3,216 מטרים.

זו היתה כמות המשקעים הגדולה ביותר מאז שהחלו הרישומים בשנת 1950. הגשם גרם להמסת קרח נרחבת, וכמות מסת הקרח שאבדה ביום ראשון הייתה פי שבע מהממוצע היומי בתקופה זו של השנה.

אלו הן חדשות נוראיות לכדור הארץ, וסימן אזהרה למה שעומד להתרחש בעקבות משבר האקלים.
גשם והמסת קרח בקנה מידה גדול בכיפת הקרח בגרינלנד עלולים לגרום לנזק רציני למדף הקרח גם אם הם נמשכים מספר ימים בלבד. המים הכהים יותר סופגים יותר מאנרגיית השמש וגורמים לקרח שמסביבם להפשיר מהר יותר, ומערערים את יציבות השלג מתחת לפני השטח. מכת המים יכולה גם לשבש את הדינמיקה של כיפת הקרח בטווח הארוך יותר.

זו היתה הפעם השלישית שהטמפרטורה מעל מדף הקרח עלתה מעל טמפרטורות הקפאון בעשור זה, הראשונה שאירעה מאוחר כל כך בשנה הקלנדרית, ואירוע המסת הקרח הגדול השני בתוך שבועיים. זה סימן ברור לכך ששינויי האקלים מתקדמים וכי אנו צריכים לנקוט בפעולות דחופות כדי שהמצב לא יחמיר.

סרטונים נבחרים

כתבות נבחרות

הרשמה לניוזלטר

דילוג לתוכן