ארגוני הסביבה פנו ללפיד ובנט והעלו את החשיבות הרבה במינוי שר אנרגיה הפועל למען עתיד מיטיב לכולנו

ארגוני הסביבה בפניה ללפיד ובנט

במהלך הניסיון להרכיב ממשלה לאחר הבחירות הרביעיות ברצף, מעדכנים על פניה שהובלנו של ארגונים ואנשי סביבה שונים שהתאגדו יחד בנושא  מינוי שר אנרגיה, בימים של משבר אקלים. המכתב נשלח ליו"ר מפלגת "יש עתיד"- מר יאיר לפיד וליו"ר מפלגת "ימינה"- מר נפתלי בנט. מביאים את עיקרי הדברים.

במכתב מבקשים הפונים  – לתת היטב את הדעת על איוש תפקיד שר האנרגיה באדם המתאים ביותר, ללא כל שיקול פוליטי או משוא פנים ללחץ חיצוני. יש כעת צורך באיכות של הנהגה הפועלת כעת למען עתיד מיטיב עם אזרחי הארץ. 

מתוך מכתב הארגונים והפונים בנושא חשיבות מינוי שר אנרגיה בעל הבנה עמוקה של המציאות הנוכחית

הפונים מבקשים להזכיר את החשיבות העצומה של מינוי שר/ה למשרד האנרגיה- משרד לו השלכות משמעותיות כמעט על כל מישורי חיינו- יוקר מחיה, אי-שוויון חברתי, בריאות הציבור, אקלים, סביבה, יחסי חוץ, ביטחון לאומי, ביטחון אנרגטי ועוד. מינוי שר/ה למשרד זה שהינו/ה בעל/ת הבנה עמוקה של המציאות הייחודית בה אנו נמצאים, ובעל/ת יכולת לפעול באופן מתואם עם משרדים אחרים לקידום היעדים שהמדינה הציבה ועוד תציב לעצמה, הינו קריטי במיוחד בהקשר למשרד זה.

מגמות בעולם וישראל

העולם משתנה בקצב מואץ במובנים רבים. משבר האקלים מכה באנושות ומאיים על המשך קיומה. בנוסף, קיימת הירתמות ושילוב ידיים בקרב קהילת העמים בהיקף שלא זכור בתולדות האנושות.
הנשיא ביידן, שהשיב ביום הראשון לכהונתו את ארה"ב להסכם פריז, מוביל מהלכים היסטוריים להפחתת פליטות גזי החממה של מדינתו. אלו כוללים יעד של איפוס מוחלט של הפליטות ממשק החשמל האמריקאי עד לשנת 2035 ותכנית השקעות בהיקפים של טריליוני דולרים.

האיחוד האירופי הודיע בחודשים האחרונים על העלאת יעדי הפחתת הפליטות שלו ל- 55% בשנת 2030. ועל תכנית חילוץ ירוקה בהיקף של
כטריליון יורו.
סין, הפולטת הגדולה בעולם, הצטרפה לאחרונה למאמץ הגלובלי המשותף והכריזה על ניטרליות פחמנית עד 2060.

וישראל משליכה כיום את יהבה על פיתוח משק הגז, שעה שהאו"ם קורא לבלום את הפליטה של מתאן – הוא המרכיב העיקרי בגז, שהינו גז חממה עוצמתי.

חשיבות הפחתת השימוש בגז

הפחתת השימוש בגז תסייע במיתון ההתחממות הגלובלית, בתקופת הזמן בה ניתן עדיין להימנע מהגעה לנקודת האל-חזור, שכן המתאן מתפרק באטמוספירה במהירות רבה יותר מאשר פחמן דו-חמצני. יתר על כן, מיקומה של ישראל כגשר לאירופה, מגדיל את השפעתה המצטברת בנושא דלקי המאובנים ומכאן החשיבות בשינוי פני משק האנרגיה המקומי.

יתרונות כלכלה דלת פחמן ומאופסת פחמן

לכלכלה דלת או אף מאופסת פחמן יש יתרונות רבים, מעבר להיערכות הנדרשת וההימנעות מפגיעה בהכנסות ממיסוי, בתמ"ג ובהסכמי הסחר: הפחתת התחלואה והתמותה מזיהום אוויר והתועלת הכלכלית המיוחסת אליהן, הפחתת אי השוויון במשק, הגברת התעסוקה ואף עלייה בתמ"ג! נוסיף על כך את ההזדמנות העצומה שבעידוד חדשנות ומובילות טכנולוגית ואת האספקט המוסרי לפיו כל המדינות כולן נוטלות חלק במאמץ משותף, כדי להימנע מנפילה לתהום פעורה ועצומה.

לסיכום

לאור נסיבות אלו, ועל רקע סכסוכים בין-משרדיים וגישות מנוגדות שהתגלעו בממשלה הנוכחית הפונים מבקשים להכיר בחשיבות העליונה של משרד האנרגיה ולתת היטב את הדעת על איושו באדם המתאים ביותר, ללא כל שיקול פוליטי או משוא פנים ללחץ חיצוני. 

הפונים מעלים שיש צורך כעת באיכות של הנהגה הנדרשת לפעולה מיידית – למען עתיד מיטיב עם אזרחי הארץ. 

 

החתומים על המכתב :

יוני ספיר- יו"ר עמותת "שומרי הבית"
ד"ר שרון סורוקר – מנהל פרויקט NZO
מרכז השל לקיימות
ויקטור וייס – ראש מטה "לבחור ירוק"
מאיה יעקבס – מנכ"לית עמותת "צלול"
אריק רוזנבלום – מנכ"ל עמותת "אקואושן"
חגית גפן – מנכ"לית "הרשת הירוקה"
עבד נמארנה – עמותת "אל-אמל"
פרופסור עדי וולפסון – מומחה לקיימות
"הורים למען האקלים ישראל"
פרופסור אופירה אילון – החוג לניהול משאבי טבע וסביבה באונ' חיפה ומכון נאמן בטכניון
אמנון פורטוגלי, חוקר אנרגיה, חבר בצוות NZO
פרופסור דוד ברודאי – הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית, הטכניון
אור כצמן – מוביל SDG ישראל
" בר גיסין – מנהלת תנועת "ישראל 5323
ערן בן-ימיני- מנכ"ל ארגון הגג "חיים וסביבה"
בנות ובני נוער חברי "מחאת הנוער למען האקלים"
מיכאל רפאל – רשת ארצית, "אנשי הים התיכון"
ד"ר יונתן אייקנבאום – מנהל גרינפיס ישראל
ירדן בן צבי – סיו"ר, התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל
המרד בהכחדה ישראל

סרטונים נבחרים

כתבות נבחרות

הרשמה לניוזלטר

דילוג לתוכן