בתאריך ה-23.10.20 הגישו מספר ארגוני סביבה את התייחסותם לתהליך שימוע בנושא קביעת תעריף למתקני ייצור חשמל בטכנולוגיה פוטו-וולטאית.
הארגונים מבקשים ליצור שני שינויים חשובים ביותר, להבטחת המשך המיצוי של הפוטנציאל להקמת אנרגיה סולארית על גגות בישראל.
לבדיקתם, יש שני הגורמים שישפיעו מאוד על קצב יישום פוטנציאל ייצור אנרגיה סולארית מגגות בישראל, הנאמד באלפי מגה-וואטים לפחות והם: גובה התעריף המהווה את התמריץ הכלכלי והיקף הביורוקרטיה.
הארגונים כותבים כי, נוכח משבר האקלים הפוגע כבר היום בכל העולם ובאזורנו בפרט, ישנו הצורך הדחוף בפעולות רחבות היקף על מנת למתן את החרפתו.
ארגוני הסביבה סבורים כי, על מדינת ישראל לעשות ככל הניתן ולהפעיל את מירב האמצעים על מנת למקסם את יישום הפוטנציאל הגלום בה לייצור אנרגיות מתחדשות. ייצור באופנים המאפשרים לעשות זאת ללא עלויות סביבתיות וקשיים סביבתיים משמעותיים.
בראש רשימת האמצעים הללו נמצא הפוטנציאל להקמת מתקנים פוטו-וולטאיים על גגות בישראל. הפוטנציאל לייצור אנרגיה סולארית מגגות בישראל נאמד באלפי מגה-וואטים לפחות על-פי התייחסות רשות החשמל במסגרת השימוע לעדכון יעדי ייצור האנרגיות המתחדשות עד שנת 2030.
הארגונים מתייחסים לשני הגורמים שהעלו כחשובים ביותר להבטחת המשך המיצוי של הפוטנציאל להקמת אנרגיה סולארית על גגות בישראל.
ארגוני הסביבה מבקשים לשקול האם נכון להפחית את התעריף ובאיזה שיעור, וטוענים שיש להעלות את הסף העליון של גודל המתקנים. הארגונים ממליצים ליצור באמצעות כך שינויים שהינם מהותיים להמשך מיצוי הפוטנציאל להקמת אנרגיה סולארית על גגות בישראל.
עוד על כך במכתבם המלא של ארגוני הסביבה.
ארגוני הסביבה החתומים:
דרור בוימל, החברה להגנת הטבע
ד"ר יונתן אייקנבאום, גרינפיס ישראל
יוני ספיר, עמותת "שומרי הבית"
חגית גפן, הרשות הירוקה
אלעד הוכמן, מגמה ירוקה
אולגה ארשבסקי פרל, הורים למען האקלים
אורי השילוני, מאבק 2020
נועה בר ניר, מחאת הנוער למען האקלים
קישורים:
עדכון רשות החשמל על שימוע– עדכון החלטה מס' 58001 מישיבה 580 מיום 18.5.2020– תעריף המשך למתקני יצור חשמל בטכנולוגיה פוטו-וולטאית בגודל קטן