נובל אנרג'י מפרה את היתר הפליטה לאסדת לוויתן ומפעילה אותה ללא מערכת הפחתת הפליטות עליה התחייבה

נובל אנרג'י שוב מפרה את היתר הפליטה לאסדת לוויתן.

מהודאת נובל אנרג'י נובע כי אסדת לוויתן פועלת ללא המערכת המיועדת  להפחתת זיהום האוויר מהאסדה

ההיתר קובע במפורש שעליה להפעיל את כל אמצעי הטיפול להפחתת מזהמים, לרבות מערכת הטורבו אקספנדרס, עם תחילת פעילותה המסחרית של האסדה.

אסדת לוויתן פועלת מסחרית מזה ארבעה חודשים וכעת מתברר, על פי הודאתה של נובל אנרג'י עצמה באתר האינטרנט שלה, שהיא עדיין לא התקינה את המערכת הזו!. 

ביום 20.4.26 פרסמה מפעילת אסדת לוויתן, חברת נובל אנרג'י הודעה באתר האינטרנט המופעל על ידה
בזו הלשון:
"נובל אנרג'י מעדכנת כי במסגרת עבודות להפעלת מערכת טורבו אקספנדרס, יתכן שיהיה צורך בהפניית
גז ללפיד לצורך פינוי מהאסדה, על מנת לבצע את העבודה באופן בטיחותי. מערכת הטורבו אקספנדרס היא חלק מתוכנן משלב א' בפרויקט לוויתן והיא נדרשת להעלאת קצב הפקת הגז לצורך אספקתו לשוק המקומי והאזור ולעמידה באיכות הגז הנדרשת ללקוחותינו. התהליך צפוי להתחיל ביום שלישי ה-28 והעבודות יימשכו מספר שבועות לסירוגין".

מהודעה זו עולה בבירור כי נכון להיום (וגם בעתיד הקרוב), טרם הופעלה מערכת הטורבו אקספנדרס, שכפי שבוודאי ידוע לך שהיא אמצעי המצמצם את זיהום האוויר הנוצר כתוצאה מפעילותה של אסדת לוויתן.

עובדה זו מהווה הפרה בוטה של הוראות היתר הפליטה של אסדת לוויתן.


באמצעות משרד עו"ד מתן גרפינקל, פנינו במכתב למשרד להגנת הסביבה בדרישה לנקוט את הפעולות המתבקשות מהפרה זו והפרות נוספות של היתר הפליטה ולהוציא צו מנהלי להפסקת השימוש באסדה, עד לתיקון ההפרות.

אנו דורשים מהמשרד  לעצור את פעילות האסדה עד אשר תטופל הבעיה!

חשוב לציין כי העובדה כי מערכת הטורבו אקספנדרס נדרשת לשם הפחתת פליטות המזהמים מתבססת הן על התייחסות המשרד להגנת הסביבה בעבר והן על דבריהם של נציגי נובל אנרג'י עצמם במספר הזדמנויות שונות, בהם צויין כי מערכת הטורבו אקספנדרס היא חלק חשוב במכלול אמצעי הטיפול הקיימים לטיוב הפליטות ומהווה "אמצעי להפחתת ריכוז או כמות מזהמי אוויר מתוך גזי הפליטה, שיעמוד בטכניקה במיטבית הזמינה, ע"י איסוף, ספיגה, סינון, ספיחה, דחיסה והשבה, שריפה וכיוצא באלה…"

במידה ולא יעשה המשרד את תפקידו במסגרת חוק אוויר נקי, נפנה לערכאות משפטיות.

הפרה בוטה זו באה בנוסף לסדרה מדאיגה של 20 (!) תקלות בארבעה חודשי פעילות.

סרטונים נבחרים

כתבות נבחרות

הרשמה לניוזלטר

דילוג לתוכן